KDO SEM?

SPOZNAJTE ME

Vesela sem, da ste tu!

Svoje znanje želim deliti z vami in vas bodriti na poti do boljšega počutja.

Sem Daša Fras, magistra farmacije, izvajalka 2. stopnje EFT, reiki mojstrica,…

V rastline sem zaljubljena odkar pomnim. Kot majhna deklica, stara 5 let, sem dedku na udarnine in rane polagala cvetke in listke, babici pa sem za boleče noge pripravila svoj prvi zdravilni zvarek iz rožmarina. Prav ljubezen do rastlin me je vlekla na študij farmacije. Takoj po diplomi na Fakulteti za farmacijo, leta 1999, sem začela svojo delovno pot v farmacevtskem podjetju Boehringer Ingelheim Pharma kot strokovna sodelavka, nadaljevala na enaki poziciji v farmacevtskem podjetju Novartis, nato v AstraZeneci kot produktni specialist ter kasneje kot svetovalka v medicinskem oddelku.

flower-1235846_640

Povsem sem se podredila divjemu tempu, ki ga je od mene zahtevala služba. Čeprav sem uživala pri delu z zdravniki, občudovala njihovo dobro voljo, srčno predanost, ki so jo kazali kljub napornemu delu in zahtevnemu urniku, globoko v sebi nisem bila srečna. Počasi sem začela izgubljati sebe in svoje sanje. Počutila sem se ujeta v vsakdan, bila sem brez moči, brez volje, da bi kaj spremenila in daleč stran od svojih sanj. Želela sem pomagati. Pomagati obrisati solze in narisati nasmeh.

TRENUTEK ODLOČITVE 

Odločitev, da delno izstopim iz farmacije, je bila zame zelo, zelo težka. Težka zato, ker se je prav vsem v moji bližini zdelo, da je moje dejanje zelo neodgovorno in nespametno, saj sem se odločila, da zamenjam dobro plačano službo za svoje sanje. Občasno me še muči negotovost ali je moja odločitev pravilna. Zanima me ogromno stvari in moja energija je še vedno razpršena med raziskovanjem naravnih metod zdravljenja in farmacijo. Sčasoma pa sem si vseeno priznala, da mi tudi znanje, pridobljeno na farmaciji, še kako koristi pri uresničevanju želja.

globuli-1574436_640Vsak prosti trenutek sem namenila raziskovanju in prebiranju literature o zdravilnih zeliščih, rastlinah, Schusslerjevih soleh, Bachovi cvetni terapiji, eteričnih oljih, homeopatiji,…A trenutek, da bi se v celoti posvetila svoji viziji, se je zdel še bolj odmaknjen, ko sem rodila dva krasna, navihana fantka.

Oba moja otroka sta alergika in moja želja pomagati, se je večala iz dneva v dan. Kaj naj naredim, da bom lahko komu v pomoč? V pomoč svojima otrokoma, ljudem, ki jih imam rada, sebi pri soočanju z vsem stresom in ljudem, ki sem jih srečevala.

Časa, da bi kaj prebrala, ni bilo več. Še huje. Ves čas sem živela v strahu, kaj lahko otroka jesta in česa ne. Ponoči sta me izmenično zbujala in več let nisem v miru prespala niti ene same samcate noči. Stres se je kar kopičil. Čutila sem ga v vsaki svoji celici in nisem zmogla več. Trepetala sem po celem telesu. Občutek sem imela, da me bo od skrbi, neprespanih noči, vseh močnih čustev kar razneslo. Dovolj sem imela.

In šele takrat sem se začela zavedati, da moram najprej poskrbeti zase, če želim, da bi lahko koristila svojima otrokoma, meni dragim ljudem in ostalim.

EFT

To je bil trenutek, ko sem se spomnila na metodo EFT ( Emotional Freedom Techniques), s katero sem se prvič seznanila že leta 2008. Poiskala sem najbližjo izvajalko, gospo Renato Čimžar (renata.cimzar@gmail.com), ki je izvajalka 3.stopnje EFT po AAMET. Že po 4-ih obiskih sem se počutila prerojeno. Energija  mi je spet stekla po telesu in stresne situacije sem veliko lažje obvladala. Nad rezultati sem bila tako navdušena, da sem se vpisala na tečaj EFT-ja in pri učiteljici in predstavnici organizacije AAMET International za Slovenijo, Piki Rajnar (www.eft-slovenija.si), končala 1. in 2. stopnjo in pridobila naziv izvajalka 2. stopnje EFT po AAMET.

Svoje znanje ves čas nadgrajujem in se udeležujem mentorskih srečanj, letnega Vseslovenskega dneva za EFT in ostalih delavnic. Leta 2015 sem se udeležila 4 dnevne delavnice z eno od mednarodno priznanih mojstric EFT-ja, Jacqui Crooks in leta 2016 delavnice pri Katji Kvas Lapkovski (www.eftcatherine.com) z naslovom Tapkanje na specifične dogodke ter delavnice Posebni primeri pri svoji mentorici Piki Rajnar.

Po desetih letih dela v farmaciji, sem torej pustila dobro plačano službo in se posvetila študiju stvari, ki me veselijo. Metoda EFT mi je pozitivno spremenila življenje v vseh pogledih. Najprej sem jo preizkušala na majhnih, vsakodnevnih težavicah in kasneje na velikih, več let trajajočih težavah. In prav vsakič sem na koncu navdušena nad rezultatom.

hummingbird-hawk-moth-542500_640Kako čudovit občutek je, ko ugotovimo, da si lahko pomagamo sami in da imamo izbiro. Da sami izbiramo svoje misli in svoje odzive na dogodke. Da ni potrebno, da nas omejujoča prepričanja ovirajo celo življenje, da imamo moč, da spremenimo oz. odstranimo ovire.

EFT je čudovito orodje za samopomoč, ki deluje tudi, če vanj ne verjamete. Mene učinki EFT-ja vedno znova fascinirajo. Včasih se mi zdijo prav magični.

EFT ni le tehnika tapkanja po koncih meridianov. Je veliko več. Je ena od metod energijske medicine. Čudovito se povezuje in dopolnjuje z ostalimi energijskimi tehnikami: masažo meridianov, reikijem, pranoterapijo… Dopolnjuje se tudi z novejšimi metodami zdravljenja oz. znanji kot so Nova nemška medicina, Meta-Medicina, NES in Advanced Clearing Tehniques, Body Code. EFT je tudi super pomoč in podpora pri uporabi Bachove cvetne terapije, Schusslerjevih soleh, homeopatiji,….

“EFT je vsestransko uporabna tehnika, enostavna, hitra in dostopna.”

Na svojo veliko srečo sem odkrila, da zelo pomirjujoče deluje tudi na otroke. S svojima otrokoma velikokrat tapkam in z veseljem opazujem, kako se čez njuna obrazka, po katerih včasih lijejo solzice, že samo po 1 do 2 krogih tapkanja razleze velik, sijoč nasmešek. Kdaj mi celo rečeta:

Ne mamica, ni me treba pocrkljati, raje me tapkaj :-)!”

EFT pa je le začetek poti v drugo smer :-), v smer enrgijskih tehnik :-).

*******

KAKO VAM LAHKO POMAGAM?