EFT je kratica za Emotional Freedom Techniques.
EFT so tehnike doseganja čustvene svobode, ki jim po domače pravimo tapkanje.

Če bi metodo EFT želeli poimenovati bolj moderno, bi ji lahko rekli tudi »terapija meridianov«. Izhaja iz starodavnih spoznanj vzhodne medicine, ki se prepleta z načinom razmišljanja zahodnega sveta. Nekateri imenujejo metodo EFT tudi akupunktura brez igel.

Tako kot se kri pretaka po žilah, se po meridianih, ki so nekakšni kanalčki, pretaka življenjska energija.

Gary Craig, inženir, ki je razvil metodo EFT, pravi, da je vzrok za vsa negativna čustva motnja v telesnem energijskem pretoku. Negativna misel ustvari motnjo v našem energijskem sistemu in ta potem povzroči fizični in/ali čustveni odziv.

S tapkanjem po končnih točkah meridianov in usmerjanjem pozornosti na določeno čustvo, telesno bolečino ali občutek, uravnovesimo telesni energijski sistem in življenjska energija ponovno neovirano teče po meridianih.

Ker vemo, da čustvene težave vplivajo na naše počutje in tudi na zdravje, lahko s tapkanjem dosežemo večjo harmonijo v svojem življenju in s tem tudi boljše zdravje.

EFT je metoda samopomoči, ki jo imate, ko se jo enkrat naučite, vedno pri roki. Je enostavna, sproščujoča in nežna, rezultati pa so velikokrat prav navdihujoči.